Prvi Dečiji naučni kamp „Krojimo mape“ u četvrtak u Leskovcu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti

leskovac znak

Oblasti koje će biti deo programa zavise od dečijih interesovanja. , foto: B. S.

Kartografija, mape, tekstilni materijali i šivenje neke su od aktivnosti koji će iskusiti 20 dečaka i devojčica uzrasta šestog i sedmog razreda osnovnih škola iz Leskovca, na prvom Dečijem naučnom kampu “Krojimo mape”. Kamp će se održati u četvrtak, 8. oktobra u 12:30 sati u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac.

Kako navode organizatori, Dečiji naučni kamp je osmišljen tako da se deca u društvu vršnjaka, u stimulativnom okruženju, na zanimljiv i nteraktivan način upoznaju sa naukama i stručnjacima koji rade u tim oblastima.

Cilj kampa je podstaći decu da razvijaju način razmišljanja koji je ootvoren za eksperimentisanje, grešenje, rizikovanje i inovaciju. Ove godine, akcenat će biti stavljen na kartografiju, mape, tekstilne materijale i šivenje – saopštavaju organizatori.

Program je zamišljen tako da deca sa jednim demonstratorom krenu od pojma i teme mapiranja koju će istražiti, opisati, definisati i na kraju preoblikovati u nacrt svog projekta, a oblasti koje će biti deo programa zavise od dečijih interesovanja.

Očekujemo da će na kampu nastati projekti koji temu mapa i mapiranja kao naučne metodologije istražuju kroz biologiju, hemiju, fiziku, inženjerstvo, tehnologiju, ples, muziku, ali i kroz neke pristupe koje ne znamo ali kojima će nas deca sama naučiti – dodaju organizatori.

Prostorije Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju u kojima će se kamp održati nalaze su Ulici Leskovačkog odreda br. 6

Ovaj unos je objavljen pod Leskovac Srbija. Zabeležite stalnu vezu.

Postavi komentar